Співбесіда з першокласником

Батькам дітей дошкільного віку неодноразово доводилось чути про тести контролю знань, після проходження яких малюка зараховують до першого класу. Мами та татусі із хвилюванням чекають на довгоочікувану співбесіду. Хоча насправді боятися нічого.
Тести контролю знань для дошкільнят не мають на меті перевірку рівня готовності майбутнього першокласника до школи. Головною задачею такої перевірки є не відбір дітей на конкурсній основі, а знайомство учителя із учнями, а також можливість «підігнати» навчальну програму в залежності від результатів тестування.

Батьки повинні знати, що такі тести контролю знань мають рекомендований характер і навіть близько не прирівнюються до конкурсного відбору. Але, разом з тим, якщо після випробувань педагог радить мама та татам «відкласти» школу до наступного року, то не варто на таке твердження різко реагувати. Навпаки, потрібно прислухатися й «подарувати» дитині ще один рік дитинства.
За кілька місяців до тестування спеціалісти радять зайнятися з малюком інтенсивною підготовкою: виконувати завдання на розвиток логіки, мислення, пам’яті тощо.

Поделись с друзьями:
Твитнуть