Завдання для тематичного оцінювання

Із запровадженням зовнішнього незалежного оцінювання в українську систему освіти, такий вид контролю, як тестування, набув широкої популярності. Тести вважають найбільш точним та об’єктивним засобом перевірки рівня знань школярів. Разом з тим, завдання для тематичного оцінювання в такому вигляді здаються для учнів менш тяжкими, ніж традиційні вправи.

Завдання для тематичного оцінювання можуть бути дуже різними. Їх структура та ступінь тяжкості залежать від рівня виконуваних завдань (початковий, середній чи доступний). Отже, тестові завдання для оцінювання учнів можуть бути з однією правильною відповіддю, з кількома, або ж завдання підвищеного рівня складності.

Перший варіант тестових завдань тематичного оцінювання традиційно має вигляд одного запитання та кількох (наприклад, чотирьох) можливих відповідей до нього, серед яких правильною є лише одна. Тестові завдання тест контролю складаються по тому ж принципу, що й попередні, але вірних відповідей буде як мінімум дві. Завдання підвищеного рівня складності також входять до тематичного оцінювання та подаються учням у формі запитань, на які потрібно надати розлогі відповіді.

Поделись с друзьями:
Твитнуть