Тести в школі

Останнім часом тести оцінювання знань набули широкої популярності. І не дивно. Адже це пояснюється тим, що такий метод перевірки рівня знань учнів сприяє підвищенню ефективності навчального процесу, а також являється засобом індивідуального підходу до кожного школяра.

На відміну від традиційної контрольної роботи тести оцінювання знань завжди передбачають вимір. Тому бал, отриманий за тестування, є набагато об’єктивнішим і незалежним, чого не можна сказати про оцінку за контрольну роботу, яка виставляється лише на основі власного уявлення вчителя про роботу та учня.

К тестам нужно подходить ответственно, как и ко всему в жизни. Вы же не будете отдавать свой любимый МФУ на починку знакомому дяде? Ремонт и обслуживание оргтехники нужно доверять профессионалам. Таким, как по ссылке http://www.globalint.ru/pravoe-menyu/obsluzhivanie-orgtexniki.html.

Тести тест контролю також дають можливість педагогові проаналізувати, наскільки кожен учень засвоїв той чи інший матеріал по заданій темі. Разом з тим можна назвати і негативний момент – завдяки тестуванню можна оцінити знання, але не можна зробити прогноз про потенційні можливості школяра.

Не дивлячись на це, грамотно складені та науково обґрунтовані тести контролю знань дають можливість отримувати зворотній зв’язок, який лежить в основі управління навчальним процесом.

Поделись с друзьями:
Твитнуть