Тестування учнів в школах


Як стало відомо, цього року учні 5-х та 10-х класів будуть проходити міністерські тести з української мови. Тестування учнів у школах стане частиною моніторингу з української мови. Оцінювання буде проходити за спеціальними збірниками, які складаються з десяти варіантів тестів, розроблених відповідно до навчальної програми та вимог щодо неї. На написання тестів учням буде відведено один урок – 45 хвилин.

Проведення тестування учнів у школах з української мови заплановано на жовтень місяць. Учні 5-х класів складатимуть тести 16 жовтня, учні 10-х класів – 14 жовтня. Окрім того, перед проходженням оцінювання школярі повинні будуть заповнити спеціальні анкети, час на це не буде включено у відведені на тестування 45хвилин.

Варіанти тестів для проходження моніторингу з української мови будуть оголошені напередодні тестування, о 12 годині. Кожен школяр повинен буде виконати один з чотирьох запропонованих варіантів тесту, а для виконання роботи використати бланк спеціального збірника завдань. Результати тестування учнів у школах будуть оприлюднені в день проведення контролю шляхом публікації правильних відповідей у мережі Інтернет. Перевірка тестів здійснюватиметься вчителями з подальшою передачею тестів та заповнених анкет керівництву кожного окремо

Поделись с друзьями:
Твитнуть